Capra cu trei iezi Online

Capra cu trei iezi

Filmul romanesc Capra cu 3 iezi online este o scurta povestire a autorului Ion Creanga ce expune notiunea de dragoste materna si neascultarea copiilor, fiind construita sub natura unei fabule. Filmul online prezinta cum o familie formata din capra si cei cei trei copii ai ei sunt pradate de marele lup fioros, tocmai datorita lipsei […]

Filmul romanesc Capra cu 3 iezi online este o scurta povestire a autorului Ion Creanga ce expune notiunea de dragoste materna si neascultarea copiilor, fiind construita sub natura unei fabule. Filmul online prezinta cum o familie formata din capra si cei cei trei copii ai ei sunt pradate de marele lup fioros, tocmai datorita lipsei de ascultare si supunere regulilor parintilor a iezilor care i-au dat voie in casa desi stiau ca nu au permisiunea de a accepta pe alcineva decat pe mama lor cand se intoarce.
Povestea incepe cu prezentarea protagonistilor: o capra , mama a trei iezi, vaduva dar muncitoare si foarte buna la suflet si cei trei copii ai ei, dintre care cei doi mai mari sunt cei mai neascultatori, iar in cotradictie cu ei se afla puiul cel mic care nu iesea niciodata din cuvantul mamei.

Intr-una din zile, cand mama capra trebuia sa plece dupa provizii le spune celor 3 iezi sa incuie usa dupa ea si sa nu descuie indiferent ce se intampla decat daca aud cantecul pe care ea l-a fredonat mai devreme. Caci daca e cineva care nu stie refrenul nu este ea si ei sunt in pericol. Lupul cel fioros a ascultat tot ceea ce capra le-a spus copiilor si dupa plecarea lor si-a subtiat vocea, si-a tocit unghiile si s-a rezentat la usa iezilor fredonand cele pe care le auzise mai devreme.
Dupa ce s-au certat ceva vreme in fata usii daca sa dea sau nu drumul, deoarece aveau dubii ca este mama lor, iedul cel mare a desuiat usa si a lasat sa intre in casa lupul cel fioros. Dar fiul cel mic, stiind ca nu este mama lui la usa, pentru ca vocea ei ar fi recunoscut-o dintr-o mie, s-a ascuns in semineu. Puteti viziona pe youtube, mai sus filmul romanesc Capra cu trei iezi online.

Intrand in casa, lupul cel mare l-a ucis din prima privire pe fiul cel mare pentru ca, fiind cel ce a deschis usa nu a apucat sa se ascunda. Cel mijlociu a apucat sa se ascunda sub covata de faina, dar tremurand de teama lupului ii clantaneau dintii atat de tare, incat a fost gasit imediat si a fost si el ucis. Cat despre cel mic, l-a cautat vreme indelungata lupul, dar s-a ascuns in semineu, si desi curgeau lacrimile siroaie pe fata lui, de teama si de spaima sa nu pateasca ce au patit si fratii lui, a stat cuminte acolo pana a auzit ca lupul a plecat din casa. Dar inainte de a pleca din casa caprei, ticalosul animal a pus capetele celor 2 iezi ucisi in geam, ca si cum o asteptau sa se intoarca ea acasa, astfel ca acum capra cu trei iezi nu mai avea 3 iezi ci doar unul in viata.

Mai departe in Capra cu trei iezi online, Cand a ajuns acasa, fiul cel mic, printre lacrimi si suspine i-a povestit caprei toate cele ce patimise el si ce a patit fratii lui mai mari, cum a intrat lupul in casa inseland-I si cum i-a ucis pe cei pe care a reusit sa-I gaseasca punandu-le dupa aia capetele in geam, ca si semn de dispret. Auzind acestea, desi indurerata dupa pierderea fiilor ei, a reusit sa-si adune fortele necesare pentru a pregati un praznic la care la-a invitat pe lup si dupa ce l-a indopat cu mancare de nu se mai putea misca de pe scaun, a luat siguranta de la scaun si i-a dat drumul intr-o groapa cu flacari de ardea sub el, apliandu-I astfel o pedeapsa pentru sacrificiul pe care l-a facut cu cei doi iezi ai ei.

Capra cu trei iezi trailer

Scrie-ti parerea despre Capra cu trei iezi sau semnaleaza o problema!


2 Comments

  1. corina nelson says:

    este cel mai frumos film vazut de mine vreodata .are si melodii super tari .il recomand tuturor copiilor din lume .

  2. giulia says:

    foarte frumos filmul acesta
    mia placut tot

Numele Tau: 

Email: