The Wizard of Oz Online

The Wizard of Oz

The Wizard of Oz sau in romana – Vrajitorul din Oz este o fantezie muzica placuta, produsa de catre cei de la MGM. Este un film care se adreseaza in primul rand copiilor, si desi au trecut atatia ani de la lansare – decorul din film pare impecabil. Dorothy Gale este o fata care traieste […]

The Wizard of Oz sau in romana – Vrajitorul din Oz este o fantezie muzica placuta, produsa de catre cei de la MGM. Este un film care se adreseaza in primul rand copiilor, si desi au trecut atatia ani de la lansare – decorul din film pare impecabil. Dorothy Gale este o fata care traieste la o ferma din Kansas impreuna cu matusa ei Em si unchiul Henry.

Doamna Almira Gluch este muscata de catre catelul lui Dorothy, un terrier micut pe nume Toto, asa ca femeia ordona serifului sa-l ia si sa-l omoare. Toto scapa si se intoarce la fata, care temandu-se pentru viata acestuia, fuge de acasa impreuna cu el. Dorothy intalneste in curand un om care se lauda in viitor. Pe acesta il cheama Marvel si este profesor, care ghiceste ca aceasta a fugit de acasa si ii spune numai de bune. El o convinge sa se intoarca acasa, mintind-o ca matusa ei s-a imbolnavit de suparare. Mai departe, in filmul The Wizard of Oz, cu o tornada care se apropia rapid, fata fuge inspre ferma si se adaposteste in casa unde este lasata inconstienta dupa ce este lovita de un obiect. Trailerul de la filmul Wizard of Oz poate fi vazut mai sus. Dupa parerea mea, o varianta dublata in romana si-ar pierde farmecul.

Dorothy se trezeste si observa ca casa se afla in aer – luata pe sus de catre tornada. Dupa ce cade din nou pe pamant, aceasta deschide usa si constata ca este singura intr-un loc strain. Isi face aparitia Glind – Zana cea buna din Nord, care ii spune ca casa ei a aterizat peste Zana cea Rea din Este. Se pare ca mai apar si alte personaje prin peisajul filmului Vrajitorul din Oz, care se bucura ca au fost elibarate, dar nu dureaza mult si isi face aparitia si Zana cea Vicleana din Best, si care vrea sa i se recunoasca mostenirea – pantofii din rubin. Dar Glinda, ii pune pe picioarele lui Dorothy, reamintindu-i ca puterile ei nu au efect aici.

Dupa ce o ameninta pe Dorothy ca se va razbuna, zana cea vicleana isi vede de drum. Cand Dorothy intreaba cum sa ajunga acasa, Glinda o sfatuieste sa ceara ajutorul misteriosului vrajitor din Oz care se afla in Orasul de Clestar. Fata pleaca inspre oras si pe drumul cel galben de caramida, se intalneste cu Scarecorw, sperietoarea de ciori, Omul de Fier si Leul cel Las – care sa plang fetei ca au lipsuri – unul nu are creier, altul nu are inima si altul nu are curaj. Cei trei se decid sa o acompanieze pe fata in speranta ca vrajitorul ii va ajuta si pe ei. Desi se pare ca cei trei nu au nici una din lipsurile despre care ei se plang, se pare ca numai ei nu realizeaza asta.

The Wizard of Oz trailer

Scrie-ti parerea despre The Wizard of Oz sau semnaleaza o problema!


Numele Tau: 

Email: