Zborul Dragonilor Online

Zborul Dragonilor

Zborul Dragonilor desene animate – este un film care m-a impresionat foarte mult pe vremea cand eram copil, si as putea spune ca este chiar preferatul meu, alaturi de Calatoriile lui Guliver. Filmul care in engleza se numeste The Flight of Dragons, din 1982, este bazat in mare partea pe cartea cu acelasi nume a […]

Zborul Dragonilor desene animate – este un film care m-a impresionat foarte mult pe vremea cand eram copil, si as putea spune ca este chiar preferatul meu, alaturi de Calatoriile lui Guliver. Filmul care in engleza se numeste The Flight of Dragons, din 1982, este bazat in mare partea pe cartea cu acelasi nume a lui Peter Dickinson, iar povestea are in centru misiunea de a stopa un vrajitor rau care doreste sa controleze lumea prin intermediul magiei negre. Povestea acestor desene animate cu dragoni este spusa in principal din perspectiva unui personaj – Peter Dickison, care este adus din secolul XX tocmai pana in acest tinut magic. Cuvinte cheie: film cu vrajitori, desene cu dragoni.

Vrajitorul Verde, Carolinus, descopera ca magia isi pierde din putere din cauza faptului ca omenirea isi indreapta privirea catre stiinta, asa ca ii cheama pe cei trei frati ai sai: Lo Tae Zhao – vrajitorul galben, Solarius – vrajitorul albastru si pe Ommadon – vrajitorul cel rosu. Acestia sunt acompaniati fiecare de catre un dragon – Shen Tsu, Lunariah, si Bryagh. Carolinus le explica fratilor sai ca lumea magiei este pe moarte si le arata planul sau de a crea Ultimul Tinut al Magiei, un loc ascuns de restul lumii, unde toate fiintele magice pot trai linistite. Trailerul desenului animat Zborul Dragonilor online subtitrat in romana poate fi urmarit mai sus.

In loc sa se alature celorlalti, Ommadon se ofera sa preia el singur controlul lumii, asa ca fratii lor sa gandesc sa-i distruga coroana, sursa puterii lor – pentru a nu-si duce la indeplinire acest plan malefic. Devreme ce acesti frati nu se pot lupta intre ei, acestia pun misiunea in spatele lui Gorbash, dragonul lui Carolinus, si in spatele cavalerului Sir Orrin Neville-Smythe. Solarius ii da un scut magic pentru a-l proteja impotriva raului iar Lo Tae Zhao ii da un fluier magic care va adormi orice dragon. Avand nevoie si de un al 3-lea personaj, Carolinus il aduce pe Peter Dickinson, pe care il gaseste in viitor jucandu-se cu niste figurine care seamana cu personajele din film. Odata ajuns in tinutul magic, Peter se indragosteste la prima privire de Printesa Milisande, o fata adoptata de catre vrajitorul cel verde.

Ommadon, afland despre planurile celorlalti, isi trimite dragonul – Bryagh pentru a-l captura pe Peter; si Carolinus ajunge sa faca o vraja pentru a-l salva – dar lucrurile o iau razna caci Peter ajunge sa fuzioneze cu Gorbash. Nestiind nimic despre ce inseamna sa fii dragon, sau despre magie, Peter este luat sub aripa lui Smrgol. In timpul calatoriei sale, acestora li se alatura lupul Aragh, un elf pe nume Giles, si un arcas pe nume Danielle.

Se pare ca Smrgol se intelege cu noul Gorbash – primul il invata cum sa fie un dragon in termeni magici, in timp ce Peter ii explica principiile stiintei care stau la baza evenimentelor. Acasa la Carolinus, printesa Milisande cade intr-o transa si ii vede pe prietenii sai in vis. La un han, unde acestia se afla, apare un Ogre si ii captureaza pe Sir Orrin si pe Danielle. Smrgol il invata pe Peter cum sa-l infranga pe Ogre, dar in cele din urma ajunge el sa faca asta caci Peter nu reuseste sa se descurce. Dupa ce il ucide pe Ogre, Smrgol moare din cauza ranilor, si a varstei. Odata intrati pe taramul vrajitorului rosu, eroii nostri intalnesc un vierme gigant care secreta acid, iar apoi cad intr-o vraja de-a lui Ommadon, pe care Peter o alunga cu ajutorul scutului sau. Mai jos sunt niste imagini din filmul Zborul Dragonilor online subtitrat in romana.

Cand Ommadon trimite o armata de dragoni impotriva lor, Giles incepe sa cante la fluierul lui Lo Tae Zhao, ceea ce ii face pe toti sa adroama, cu exceptia lui Byragh, care pare sa-i fi omorat pe Giles, Aragh si Danielle, si cautandu-si razbunare, Sir Orrin reuseste sa doboare dragonul cu ultima sa suflare. Ei bine, va trebui sa vedeti voi ce se intampla mai departe in aceste desene cu dragoni care in engleza se cheama The Flight of Dragons si a aparut in anul 1982.

Zborul Dragonilor trailer

Scrie-ti parerea despre Zborul Dragonilor sau semnaleaza o problema!


One Comment

  1. bute costache says:

    salutare! un site super pentru copilasii nostri, doar… ca toate filmele prezentate pe acest site sunt doar sub forma de trailer, ce trebuie facut pentru a vedea tot filmul? va multumim

Numele Tau: 

Email: